Vi är vidare till kvarten!

 

Foto: Christoffer Rydblom
Fotot: Christoffer Rydblom

Delar av världen bästa team är i Chicago och seglar säsongens tredje tour event. Tävlingen seglas i båten Elliott 6m som är den minsta båten på touren. Det innebär att vi endast är tre i besättningen som får åka. Såklart känns det knäppt att inte vara med på plats men det är också det som är tjusningen på Matchracing, den seglas i många olika båttyper och storlekar. På så vis måste vi som team vara adaptiva och klara av förändring, vi måste snabbt kunna ställa om till att bara vara tre ombord till att nästa regatta vara fulltaligt team om sex personer, ni fattar. Vi måste kunna vara duktiga allroundseglare och hantera flera positioner ombord för att kunna prestera i de olika båttyperna.

Så, tjejerna började tävlingen igår och har haft en tuff start men tog sig vidare till kvartsfinal som börjar idag. Nu är det ny regatta och allt börjar från början igen. Resten av teamet sitter klistrade framför datorerna och kör onlinepepp på distans. Knip tummarna och heja på oss ni också! Här kan ni följa resultaten här.

Ett stort tack till Christoffer Rydblom som är med på plats och tar strålande fina bilder så att även vi här hemma kan få en känsla av saltvatten och adrenalin. Kika gärna in på hans sida www.crydblom.com

Nu kör vi mot semi!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *